Violet

Violet is een mix van rood en blauw, dus moeten ook deze kleuren worden meegenomen in de uitleg. Violet kan gevoelens van diepe ontspanning oproepen en geeft ons een gevoel van kracht en waardigheid. Nog meer dan indigo is violet de kleur van spiritualiteit, de kleur die ons richt op mystieke eenheid van het universum. Een evenwichtige hoeveelheid violet geeft iemand het gevoel van zekerheid en zorgt voor waardigheid en vastbeslotenheid. De complementaire kleur van violet is geel, dus als uw combinatie te veel ontspannend violet bevat, kunt u overwegen om wat meer geel in uw leven te brengen. De kleur staat in relatie tot het kruin chakra die ons verbind ons met het universum. Het is ook de kleur die je in contact brengt met anderen, andere gewoonten laat ontdekken en leert om magische krachten te begrijpen.

Basis eigenschappen van violet.
* Violet is een inspireerde spirituele kleur .
* Violet versterkt de meditatie kracht
* Violet is een genezende kracht

In de oosterse filosofie reguleert Violet het centrum van het hoofd genoemd .
Het geeft inspiratie en versterkt het onderscheiding vermogen .

* Violet stimuleert de milt.
* Violet beperkt de motorische en lymfatische zenuwen.
* Violet onderdrukt hartkloppingen.
*. Violet brengt emotionele uitspattingen weer tot rust
* Violette straling is goed voor de groei van de botten.
* Violet heeft een krachtige fijne trilling die inwerkt op het hoogste deel van de mens , dus kan gebruikt worden voor een vertraagde of niet goed ontwikkelde geest en problemen van de hypofyse.
* Violet zuivert het bloed en zorgt voor kalium evenwicht .
Voor slaapstoornissen is violet ook effectief (net als de andere kalmerende kleuren blauw en indigo)
* Violet wordt extra gebruikt voor oog/oor en neus ziekten en bij regressie therapie.

* Violet is uitstekend geschikt voor het tot rust brengen of bedwingen van uitbarstingen ten gevolge van geestelijke kwellingen of obsessies
* Violet reguleert de prikkelbaarheid van gezonde mensen en houdt overmatige honger binnen de perken.
* Violet is de kleur voor overgevoelige, creatieve mensen die onder grote spanningen staan. (Is hierbij de tegenovergestelde kleur van geel die levenslust geeft bij depressie.)
* Mensen met violet aanbidden veel en vaak. Het zijn de mensen die er voor kunnen zorgen dat je van religie veranderd door hun voorbeeld en hun eigen spiritualiteit.

In de Oosterse filosofie reguleert violet het centrum van het hoofd en wordt deze kleur de Duizendbladerige lotus genoemd.
De laatste kleur voordat de zon onder gaat is violet, dan wordt de dag geëvalueerd en gekeken naar de nieuwe dingen die komen gaan.
Mensen met een duidelijke voorkeur voor violet hebben als eigenschappen dat ze intuïtief ingesteld zijn. Tegelijk zullen er een aantal hiervan een geestelijk onvolwassenheid bezitten.
Bij onderzoek van 1600 school kinderen in hun Puberteit koos 75 % Violet. Bewust of onbewust dienen ze als zender en ontvanger van en naar de universele bron. De gedachten komen binnen via het violette kruin chakra, worden vertaald door het indigo van het voorhoofd chakra en tot uitdrukking gebracht via het blauwe keel chakra.
Wanneer violet weerstand oproept kan het zijn dat je je connectie tot je spirituele bron bent verloren evenals je verbintenis met je aardse bestaan. Deze disconnectie veroorzaakt een ” uit balans zijn”, die kan leiden tot misbruik van spirituele kracht, spiritueel snobisme, wantrouwen, arrogantie en moeite om uit te drukken wat je verwacht van het leven.
* Mensen kunnen van jou de indruk hebben dat je zweeft. Dat je je weinig druk maakt over wat anderen ervaren en te zeggen hebben. Het is belangrijk om je stevig te verbinden, zowel met het aardse als met het hemelse.
* Je hebt weliswaar een gevorderd begrip van het spirituele, maar wanneer je losstaat van je hartcentrum, kan die kennis leiden tot arrogantie ten opzichte tot mensen die minder ver zijn in hun spirituele ontwikkeling. Realiseer je dat jouw eigen leerproces ook nog lang niet voltooid is, en leer wat moet leren in dit leven.
* Als violet uit balans is kan het zijn dat je erg hoge verwachtingen hebt van anderen. Soms is het vergeven van anderen dan een probleem …eigenlijk heeft het dan te maken met het oordeel over jezelf en ben je wat hard voor het innerlijk kind in jezelf.
Violet is intuïtief, maar niet intellect.

Violet – lichamelijke gezondheid
Violet beïnvloedt het zenuwstelsel, de hersenen en het hele hoofd. Klachten die met violet succesvol werden behandeld, zijn geheugenverlies, huidklachten, mentale stoornissen en infecties. Violet bestrijdt pijn, maar moet voorzichtig toegepast worden, want pijn heeft natuurlijk altijd een lichamelijke oorzaak. Het is verbonden met het kruinchakra, dat sahasrara wordt genoemd, Sanskriet voor ‘duizendvoudig’. De bijbehorende klier van het kruinchakra is de epifyse, die de lichaamsritmes en iemands emotionele gezondheid reguleert. Deze functie is gerelateerd aan een ziekte die bekendstaat als SAD (Seasonal Affective Disorder).

Violet – emotionele gezondheid
Violet beïnvloedt het zenuwstelsel, de emoties en iemands geestelijke toestand. De rustgevende kracht van violet werkt ontspannend en daarom is deze kleur een goede remedie tegen stress en een geschikt hulpmiddel bij emotionele shock en trauma. De genezende eigenschappen van violet zijn zelfs nog werkzamer als het wordt toegediend in de vorm van een amethistkristal of essence. Iemand met een evenwichtige hoeveelheid violet voelt zich sterk en heeft alles onder controle. Maar wanneer violet overactief is, komen negatieve eigenschappen als geïrriteerdheid, ongeduld en arrogantie naar boven. Een tekort aan violet zorgt voor een lage zelfwaardering, negatieve gedachten en apathie.

Violet – spirituele gezondheid
Het kruinchakra is een zeer krachtig spiritueel centrum. Esoterisch heeft het een connectie met onderwerpen als geloof, iemands spirituele gevoel en de zoektocht naar persoonlijke betekenis. Iemand wiens kleurenkaart voldoende violet bevat, is zich volledig bewust van zijn of haar heilige kern. Te veel of te weinig violet leidt tot verlies van evenwicht in het kruinchakra, waardoor men afgesneden wordt van de spirituele bron. De spirituele doelstelling van een violette persoon zou moeten zijn om in verbinding te komen met de heilige essentie in anderen, om hen te helpen bewust te worden van de centrale rol van de ziel.

Violet – relaties
Violet met Rood – dit is een heel intense relatie; u moet hard werken om niet overtroefd te worden door uw partner.
Violet met Scharlaken – dit zal goed gaan als uw partners krachtige seksuele energie onder controle gebracht wordt.
Violet met Oranje – deze relatie komt goed. Uw partner houdt u met beide benen op de grond en helpt u om uw ingebeelde angsten los te laten.
Violet met Goud – jullie hebben allebei een gezonde spirituele kracht, dus gaan jullie goed samen.
Violet met Geel – omdat jullie elkaar op alle vlakken aanvullen, zal jullie relatie een succes zijn.
Violet met Lichtgroen – uw partner bevrijdt u van negatieve invloeden, waardoor u op het juiste pad blijft en evenwicht en harmonie in uw leven krijgt.
Violet met Groen – u moet hard werken aan deze relatie, want uw gebrek aan concentratie kan uw partner irriteren.
Violet met Turkoois – zolang uw partners paranormale vermogens niet tussen jullie in komen te staan, kan deze relatie goed werken.
Violet met Blauw – als jullie beiden een vredig, ontspannen bestaan willen, zal dit een harmonieuze relatie worden.
Violet met Indigo – om deze relatie een kans te geven moeten jullie beiden elkaars sterke overtuigingen accepteren.
Violet met Violet – jullie zitten op dezelfde golflengte en weten altijd wat de ander denkt. Dit is zowel positief als negatief.
Violet met Magenta – dit is potentieel een prachtig partnerschap want uw partner help u uw dromen waar te maken.

Pin It on Pinterest

Share This