Satyananda Yoga

Satyananda yoga
Swami Satyananda wilde yoga toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Waar het volgens hem vooral om draaide is bewustzijn in alles wat je doet.
De yogavorm bevat aspecten uit verschillende yogastromingen. Praktisch betekent dit dat Satyanada yoga gebruik maakt van asana, pranayama en meditatie om lichaam en geest in harmonie te brengen.

Binnen de Satyananda yoga bestaan onder andere 34 oefeningen. De eerste serie bestaat uit anti-reumatische oefeningen om de gewrichten los te maken. De tweede groep richt zich op het spijsverteringsstelsel en de derde serie oefeningen wil de energiestroom in het lichaam verbeteren en ‘knopen’ doorbreken in het bekkengebied. Chinese geneeskundigen zien de oefeningen ook wel als acupunctuur zonder naalden.

Niet in elke les komen alle oefeningen aan bod. Sayananda richt zicht sterk op de bewustwording. De lessen hebben een meer spirituele inslag. Mantra zingen maakt ook deel uit van een sessie, net als een eindontspanning volgens Yoga Nidra: de slaap van de yogi’s. Bij Yoga Nidra verlaat je de staat van normaal waakzaam bewustzijn en ga je voorbij de droomstaat naar een staat waarbij je wakker bent, maar waarin je hersenen een overeenkomstige staat hebben als bij een diepe slaap.

Pin It on Pinterest

Share This