Oranje

Oranje is niet alleen onze nationale kleur en de naam/kleur van ons Koningshuis, maar oranje is meer! Oranje is een sprekende kleur die direct opvalt. Het voegt het vurige van rood en het frisse van geel samen.
Iemand die oranje nodig heeft doet er goed aan om eens te kijken of er geen vitamine C nodig is. Het is de kleur die staat voor seksuele energie (en dus ook je creativiteit), dus aantrekking of afwijzing van deze kleur zal ook hiermee te maken kunnen hebben.

* Oranje heeft een krampwerende/opheffende werking dus, gebruik oranje voor spierkrampen en alle andere krampen.
* Oranje bevordert de calciumstofwisseling in het lichaam en versterkt de longen.
* Oranje stimuleert de melkproductie na de geboorte van een kind.
* Oranje stimuleert en verhoogt de pols slag, maar zal geen invloed hebben op je bloeddruk.
* Oranje straling kan invloed hebben op de werking van de milt en de pancreas (alvleesklier).
* Oranje is de kleur van warmte, vuur, wilskracht en tijdelijke macht.
* Oranje combineert lichamelijke energie en mentale kwaliteiten.

De psychologische effecten van oranje :

* Oranje combineert lichamelijke energie met mentale kwaliteiten.
* Oranje is de kleur voor ideeën,plannen, creatieve gedachten
* Oranje verheldert de emoties en schept een algemeen gevoel van plezier.
* Oranje geeft een opgewekt gevoel en staat symbool voor warmte en voorspoed
* Oranje is de kleur van opgewektheid.
* Oranje geeft kille ruimtes zoals bijkeukens of kelders een warme aanblik.

Oranje algemeen:

* Vitaliteit
* Dynamiek
* Opbouwend
* Vrolijkheid
* Toewijding
* Trouw
* Genezing
* Gezondheid
* Hartelijkheid
* Verstand
* Koppigheid
* Vriendelijkheid
* Oogsten wat je gezaaid hebt
* Vriendschap
* Bereidwilligheid
* Herfst
* Zonne en Vuurmagie (minder “heet” dan rood…)

Omdat oranje bestaat uit rood en geel, zullen de eigenschappen van beide kleuren in de uitleg worden meegenomen. Oranje wordt geassocieerd met het sacrale (tweede) chakra, het energiecentrum dat de vitaliteit en seksuele kracht beïnvloedt. De kracht van oranje ligt in de blijdschap en creativiteit die het kan oproepen. Een teveel ervan maakt ons egocentrisch; we willen dan alle pleziertjes van het leven in één keer beleven zonder rekening te houden met anderen. Is er te weinig oranje, dan verliezen we onze motivatie en zoeken we ons heil in de eenzaamheid van onze eigen gedachten en gevoelens. De complementaire kleur van oranje is blauw, dus als uw combinatie te veel stralend oranje bevat, kunt u overwegen wat meer blauw in uw leven te brengen.

Oranje – lichamelijke gezondheid
Specifieke delen van het fysieke lichaam trillen mee met de dominante kleurenergie van het dichtstbijzijnde chakra. Het chakra dat met oranje geassocieerd wordt, is het sacrale chakra. De invloed ervan komt tot uiting in blaas en nierstoornissen, circulatieproblemen en ziekten van de dunne en dikke darm. Bij vrouwen beïnvloedt oranje het voortplantingssysteem en de bijbehorende organen, bij mannen de prostaatklier. Is de hoeveelheid oranje in balans, dan is er sprake van een optimale gezondheid en een gezonde seksualiteit. Een teveel kan leiden tot uitputting en energieverlies.

Oranje – emotionele gezondheid
Bij een evenwichtige hoeveelheid oranje horen emoties als blijheid, motivatie, optimisme en een algeheel gevoel van welzijn. Zo’n persoon is van nature een spring in het veld en bezit veel veerkracht als het gaat om teleurstellingen en hartzeer. Als oranje overactief is, komen negatieve eigenschappen als egoïsme, trots en arrogantie naar voren. Een tekort aan oranje energie kan leiden tot weinig zelfvertrouwen een een negatief zelfbeeld. In dat geval kan wat extra oranje voor nieuwe impulsen zorgen.

Oranje – spirituele gezondheid
Oranje mensen leven helemaal in het nu. Dit komt waarschijnlijk omdat ze hun sterfelijkheid aanvaard hebben en de dood zien als deel van de natuurlijk loop der dingen. Hun spirituele doel is het tot uiting brengen van hun natuurlijke sensualiteit en vitaliteit in kunstzinnige activiteiten, die dan weer een verrijking is voor hun geestelijk leven.

Oranje – relaties
Oranje met Rood – een langdurige relatie kan moeilijk zijn, want uw creativiteit kan ondergesneeuwd raken door uw controlerende partner.
Oranje met Scharlaken – u kunt gefrustreerd raken door alles wat uw partner bereikt heeft, terwijl uw eigen creaties niet erkend worden.
Oranje met Oranje – er mag veel vreugde en creativiteit verwacht worden van deze combinatie. Als u elkaar kunt stimuleren, kunt u samen mooie muziek maken.
Oranje met Goud – dit is in beginsel een heel mooie relatie. De partners kunnen elkaar veel leren, omdat beiden openstaan voor verandering en groei.
Oranje met Geel – Deze relatie kan goed uitpakken als u uw creativiteit bundelt met het intellect en de scherpzinnigheid van uw partner.
Oranje met Lichtgroen – het kan zijn dat uw partners afkeer van rommel en slordigheid u opbreekt.
Oranje met Groen – dit kan een stabiele relatie geven, maar u kunt het ook lastig vinden wanneer uw partner uw natuurlijke creativiteit afremt.
Oranje met Turkoois – de kalmte van uw partner kan u helpen om uw overweldigende creatieve kracht in goede banen te leiden.
Oranje met Blauw – jullie vullen elkaar goed aan, dus behoort een lange en vruchtbare relatie zeker tot de mogelijkheden.
Oranje met Indigo – met uw creativiteit en uw partners aangeboren intuïtie bereiken jullie steeds weer nieuwe horizonten in passie en plezier.
Oranje met Violet – in deze relatie zult u genieten van veel veranderingen en nieuwe ervaringen; dit vormt een voedingsbodem voor uw onstuimige en prikkelbare karakter.
Oranje met Magenta – deze eenheid kan prachtig werken, want magenta is in staat om uw inspirerende creativiteit in realiteit om te zetten.

Pin It on Pinterest

Share This