Omgedraaide kaartjes 25 juni 2018

 Kaart 1 Het Westen

De chaos van de wereld om je heen heeft je een slecht gevoel gegeven.

De kaart van Het Westen betekent dat het tijd is om je terug te trekken – eens naar jezelf te kijken, je lichaam, je geest en je ziel rust te geven. Ga de stilte binnen, waar dromen worden geboren, om te worden geheeld op het diepste niveau. Luister naar de hartslag van onze Grote Moeder  en voel de polsslag van eenheid, die het bloed vis van haar ware bestaan. Ontdek die rustige plek van binnen, waar je naar je dromen mag kijken en ze kan koesteren voordat je ze naar buiten brengt. Bid voor de leiding die je nodig hebt en vergeet niet de geest te bedanken voor de antwoorden die je krijgt. Binnen de meditatieve staat van Het Westen kunnen we in verbinding komen met de bron van de dromen die onze eigen creativiteit weer aanvullen.

 Kaart 2 Het Zuiden

Je hebt een belangrijk niveau bereikt in je eigen groei.

Innerlijke transformatie vind plaats omdat je die kanten van jezelf bent ontgroeid die niet langer dienen voor je hoogste goed. Je ontdekt de kracht van het zelf. Het Zuiden geeft de emotionele volwassenheid weer die je hebt geleerd uit de lessen van het leven. Het vuur van het Zuiden kondigt een tijd van veel succes aan. Het is nooit gemakkelijk om je angsten onder ogen te zien, maar je hebt nu de kracht om je angst te beheersen. Wees aardig voor jezelf en voel je goed zoals je nu bent. Leer onvoorwaardelijk van jezelf en van andere te houden. Soms kunnen lessen pijnlijk zijn, dus we moeten onszelf en het leven lichter nemen, kunnen we de dingen vanuit een gezonder perspectief zien. Leer op het goddelijke plan te vertrouwen. Te zijner tijd, wanneer je terugkijkt op een moeilijke ervaring, zul je het belang van de geleerde les begrijpen.

Kaart 3 Ervaring

Je wordt geconfronteerd met het feit dat iemand van wie je houd, zijn/haar eigen leven gaat leiden.

Ervaring is iets wat we anderen niet kunnen leren. We kunnen anderen laten delen in wat ons gebeurt en welke invloed het op ons heeft gehad, maar totdat anderen hun eigen ervaringen hebben beleefd weet je niet hoe het hen zal beïnvloeden. Leer om te leiden  door het goede voorbeeld te geven, geef de kennis door die je uit eigen ervaring hebt gekregen. Laat de controle los en vertrouw er op dat de lessen die je je geliefde in het verleden hebt geleerd, hem of haar goed zullen helpen bij eigen, toekomstige keuzes. Neem wat tijd om over je eigen leven na te denken. Welke situaties je onlangs ook hebt mee gemaakt, ze hebben tijd nodig om te bezinken. Want alleen door er goed over na te denken kunnen we echt gebruik maken van de verworven kennis en weer verder gaan. Waardeer de kennis die je hebt verworven en gebruik deze verstandig om een toekomst te creëren die in overeenstemming is met je hoger doel. Deze kaart herinnert je er ook aan om helemaal in het heden te leven, zonder spijt over het verleden.

Kaart 4 Raaf

Als Raaf verschijnt, sta je op het punt een verandering in bewustzijn te ondergaan. Je zou de kans kunnen krijgen om binnen het Grote Mysterie aan het einde der tijden een andere weg te bewandelen. Dit zou betekenen dat Raaf je een teken brengt dat inhoudt: “Je hebt het recht verdiend om een beetje meer van de magie van het leven te zien en te ervaren”. De kleur van Raaf is de kleur van leegte – het zwarte gat in de ruimte dat alle energie bevat van de scheppende bron.
Er zit magie in de lucht. Probeer het niet te verklaren, dat lukt ook niet. Hier is een kracht van het ongekende aan het werk. Het diepere magie schuilt er echter in hoe je zal reageren op de schitterende synchroniciteit van dit alchemistische moment. Ga je het herkennen en gebruiken om je groei te bevorderen? Kun je het als een geschenk van de Grote Geest aanvaarden? Of ga je de kracht van het Grote Mysterie beperken door het te willen verklaren?
Vergeet niet dat dit magische moment vanuit de leegte der duisternis kwam en dat jij het aan het licht moet brengen. Als je dit doet, zal je de tovenaar in jezelf een eer bewijzen.

Kaart 5 Otter

Als je dit symbool hebt getrokken, vertelt Otter je misschien dat je het speelse kind moet worden en eenvoudigweg moet toestaan dat dingen zich in je leven ontvouwen. Het zou wel eens tijd kunnen zijn om je verslaving aan gepieker op te geven. Otter leert je ook dat het belang is niet aan materiële zaken te hechten, zodat deze je niet kunnen binden of je tot last kunnen worden. Als je wilt leren van de gewoonten van Otter, kun je eens kijken naar de ontvankelijke kant van je aard, die vol vreugde is. Heb je jezelf onlangs een cadeautje gegeven? Heb je tijdens je meditatie boodschappen ontvangen? Wordt Otter en stap zachtjes in de rivier van het leven. Drijf mee op het water van het universum…..zo pas je evenwichtige vrouwelijk-ontvankelijke energie toe. Eer deze energie, dan zul je de kracht van het vrouwelijke ontdekken.

Kaart 6 Uil

Als je de Uil kaart hebt getrokken, wordt je gevraagd je scherpe, stille observatievermogen te benutten om een bepaalde  levenssituatie bij intuïtie te kennen. Uil biedt zijn vriendschap aan en helpt je de gehele waarheid te zien.Uil kan je zijn boodschappen overbrengen tijdens meditaitie of ’s nachts via dromen. Let op tekenen en voortekenen. De waarheid brengt altijd verdere verlichting.

Kaart 7 Bouw op vaste grond

De bedoeling van je ziel is op dit moment, dat je een leven creëert dat is gebouwd op een sterk fundament en op echte integriteit, niet op oppervlakkigheid en schijn.
Bekijk kritisch de bouwstenen van je leven, en investeer tijd en energie aan een gezonde verbouwing, maar probeer niet wat op drijfzand is gebouwd te stutten. Ga in plaats daarvan achteruit en laat de boel instorten. Wat goed en waardevol is zal uit het stof weer tevoorschijn komen, en wat vals was zal uiteenvallen. Zie datgene wat je hierbij kwijtraakt niet als een nachtmerrie, maar als bevrijding. Voel de vrijheid die een gevolg is van het niet langer een leven leven van ontkenning en van proberen te lijmen wat gebroken is. Laat de spaanders vallen waar ze vallen….jij weet nu tenminste waar je staat.

Kaart 8 Uit je vreugde

Bekijk de wereld met nieuwe ogen. Ontdek alles wat mooi is, verrukkelijk en leuk – en ga daar zonder aarzelen achteraan… Jij bent de aangewezen persoon die kan dienen als een rolmodel voor het nieuwe millennium, door te laten zien dat lijden en zelfontkenning niet de beste keuzes zijn om te maken. Laat de wereld je vreugde zien en voelen, want dat is besmettelijk, en het zal ieder die jou aanraakt optillen naar een hoger plan.

Kaart 9 Maak betere keuzes

Heb je ooit gehoord van het gezegde: De definitie van waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, in de hoop een ander resultaat te boeken? Nou, dit is waar, en het slaat op dit moment met name op jou. Wat je doet heeft een bepaald resultaat – als dat resultaat je niet aanstaat, hoef je alleen maar je gedrag te veranderen.
De bedoeling van je ziel is op dit moment dat je alle resultaten in je leven direct in verband met de keuzes die je hebt gemaakt. Je kunt niemand anders aansprakelijk stellen voor deze ervaringen, behalve jezelf. Het klinkt misschien buitengewoon, maar dit is de basis van ware vrijheid. Als je bereid bent betere besluiten te nemen, keuzes te maken, dan creëer je meer bevredigende resultaten. Als je dat niet doet, dan kun je er zeker van zijn dat dat de consequenties hetzelfde zullen blijven.
Onderwerp de resultaten in je leven eens aan een onderzoek. Kijk eens welke je wel bevallen en welke niet, welk gedrag werkt wel, en welk gedrag moet veranderen. Bijvoorbeeld: als je merkt dat mensen defensief reageren, vraag je dan af of jouw gedrag misschien te confronterend is. Vind je anderen agressief en eisend, ben jij dan misschien te passief, niet assertief genoeg? Als je wordt afgeblaft, hoe gedraag je je dan? En als jij degene bent die intimideert, hoe doe je dat? Als je echt iets fantastisch wilt uitproberen, verander dan je gedrag zo, dat je liefdevol bent voor anderen en voor jezelf. Het schilderij van je leven gaat dan plotseling van grijze schaduwen naar prachtige levendige kleuren…je zult het zien.

Pin It on Pinterest

Share This