Rood

Rood is de kleur van passie en  liefde, maar ook van kwaadheid (rood voor de ogen zien) en van bloed. Iets wat (geestelijk) pijn doet, of gaat ontsteken wordt ook rood. Rood wordt in de hele wereld gebruikt om signalen af te geven;  Verkeersborden (een rood verkeersbord/licht je verteld dat je moet oppassen of stoppen). verkeerslichten, Remlichten. Rood wijst je op gevaar.
Uitdrukking: rood staan, rood aanlopen, rode lap op een stier.

* Rood is het vuurelement. Vuur is belangrijk, zonder warmte zou geen enkele beweging of activiteit mogelijk zijn.
* Rood stimuleert en prikkelt het bloed en de zenuwen (ook van de zintuigen) en is daarom belangrijk bij ruiken, zien, horen, proeven en tastzin .
* Rood windt op
* Rood wekt onrust.
* Rood veroorzaakt een stoot adrenaline in het bloed en versnelt hiermee de hartslag en het verhoogt de bloeddruk.
* Rood activeert de bloedcirculatie, prikkelt de hersenvloeistof en het sympathische zenuwstelsel.
*.Rood voedsel bouwt hemoglobine op.
* Rode stimuleert de lever.
* Rood stralen brengen warmte voort, die het lichaam energie geeft.
* Rood is een weldaad voor het spierstelsel en de linker hersenhelft.
* Rood geeft onvermoeibare energie.

* Rood vertegenwoordigt psychologisch gezien warmte, vuur, warmbloedigheid, boosheid, humeurigheid, gevaar en vernietiging.
* Rood stimuleert, prikkelt en werkt als een irriterend middel.
* Rood geeft iemand een gevoel van kracht.
* Rood kan iemand helpen egocentrisch te worden als deze  teveel op de buitenwereld en te weinig op zichzelf gericht is.
* Rood wordt ook toegepast om de extraverte persoon terug in zijn schulp te krijgen of om iemand te “aarden”.
Draag in dat geval rood ondergoed, eet, drink,denk rood!  Het versterkt het gevoel van eigenwaarde en helpt conflicten aan te kunnen. Daarnaast is het ook een goede kleur om te “aarden!”

Algemeen:
* Energie
* Het Vuur element
* Moed
* Passie
* Liefde
* De essentie van het leven (bloed)
* Zomer-magie
* Zonne en vuurmagie
* Bescherming

Mensen met een voorkeur voor de kleur rood hebben veel eigenschappen die daarbij horen…. Zij bezitten passie die ze lichamelijk en geestelijk tot uitdrukking brengen. (staan regelmatig in vuur en vlam). Hebben daarnaast voldoende energie en initiatief, maar maken dingen niet altijd ook af! Is rood je lievelingskleur? Volgens kleurpsychologen heb je dan de behoefte om krachtig te lijken. Je wilt indruk maken. Presteren en inzet vind je zeer belangrijk. Ook zou je van avontuur en afwisseling houden. Je bent strijdlustig, impulsief, jaloers, moedig en geestdriftig. Iemand die met jou omgaat, zal zich niet snel vervelen.

Verdere steekwoorden zijn: onafhankelijk, sterke funderingen, moed, levens(en overleving) kracht en seksualiteit. Moeilijke manier van grenzen stellen of ervaren, problemen met luisteren (vooral naar het advies van anderen), verlies van interesse voor vrienden of andere zaken. angst, regelmatige (soms onderdrukte) boosheid en snel gefrustreerd over de gang van zaken.

Als rood je tegenstaat zou het kunnen dat je wortel chakra teveel belast geweest of om andere reden geblokkeerd. Dan moeten de passie, het vuur en de gedrevenheid zich ergens een weg naartoe banen. Dit kan lijden tot boosheid, zere gewrichten, uitputting en koppigheid. Mensen met een burn-out wijzen rood vaak af.

Rood is de kleur van fysieke energie, passie en verlangens; een heel sterke kleur, die een verbinding heeft met onze primitiefste lichamelijke emotionele behoeften. Rood is de kleur van het basischakra, het chakra dat ons instinct voor zelfbehoud aanstuurt. Het geeft kracht aan onze wil en stimuleert passies als liefde en haat. Krijgen we te veel, dan worden we opgewonden, kwaad of zelfs gewelddadig. Is er te weinig, dan worden we sloom, voorzichtig en manipulerend. De complementaire kleur van rood is groen, dus als u vindt dat uw leven te veel energie uitstraalt, kunt u overwegen om wat meer groen in uw leven te brengen.

Rood – lichamelijke gezondheid
De kleur rood heeft invloed op de bloedsomloop. Wat uw gezondheid betreft, kan de invloed van deze kleur zich uiten in een hele reeks afwijkingen, zoals bloedarmoede, hoge bloeddruk, opvliegers en een overmatige hoeveelheid energie en actie. Als u te weinig energie hebt of uitgeput bent, zal rood uw leven een nieuwe aanzet geven. Maar wanneer de uitputting het gevolg is van over de schreef gaan, is rood geen goede kleur om uw batterijen weer op te laden; integendeel, hij kan zelfs meer schade aanbrengen. In dit geval hebt u wat groen nodig.

Rood – emotionele gezondheid
De emoties die geassocieerd worden met een evenwichtig rood zijn kracht, macht, motivatie, passie, op je strepen staan en ambitie. Rood wordt vaak gezien als de kleur van liefde. Iemand met een evenwichtige invloed van rood in zijn of haar kleurenkaart zal een natuurlijke leider zijn. Maar als rood overactief is, komen de negatieve aspecten naar voren: een dominantie die alleen maar met macht te maken heeft, agressie, gewelddadigheid en wellust. Een tekort aan rode energie maakt iemand lusteloos, machteloos en gedemotiveerd. Hier kan rood weer nieuwe kracht geven.

Rood – spirituele gezondheid
Het uiteindelijke doel van een rood iemand zou moeten zijn om zijn of haar passies en verlangens om te zetten van het rode basischakra naar het kruinchakra; tegelijkertijd moeten lichamelijke driften en egoïsme worden afgezworen ten behoeve van een hoger spiritueel doel. Als de rode energie te actief is, kan die duiden op een bekrompen iemand met sterk religieuze overtuigingen die ten koste van anderen aan de macht wil blijven. Te weinig rode energie zal uiteindelijk iemand opleveren die met het hoofd in de wolken loopt en in een fantasiewereld leeft.

Rood – relaties
Rood met Rood – de partners moeten hard werken aan een goede relatie, want er is te veel energie en te veel controle. Een compromis is moeilijk.
Rood met Scharlaken – met respect kan deze relatie goed uitpakken, want de een zal de creatieve vermogens van de ander stimuleren.
Rood met Oranje – de relatie zal vreugdevol zijn en gezien het sociale aspect van oranje, zult u anderen veel vreugde kunnen geven.
Rood met Goud – uw leven zal rijker en meer de moeite waard worden terwijl u samen wijzer wordt en de ware betekenis van liefde en mededogen ontdekt.
Rood met Geel – als u intellectuele stimulansen ontvangt, zult u ook flink wat emotionele steun moeten geven.
Rood met Lichtgroen – In de wanorde die u creëert, zal lichtgroen weer orde brengen.
Rood met Groen – dit staat voor stabiliteit, maar met uw voorkeur voor het nieuwe kunt u conflicten en frustraties oproepen.
Rood met Turkoois – u kunt het moeilijk vinden om met de ontspannen houding en geheimzinnige aard van uw partner om te gaan.
Rood met Blauw – u kunt goed samenwerken, want blauw heeft er alles voor over om een rustig leventje te leiden en zal de beslissingen graag aan u overlaten.
Rood met Indigo – het kan voor u moeilijk zijn om close te worden, want indigo vindt het moeilijk om gevoelens te uiten.
Rood met Violet – violet levert een goede geestelijke leider, waardoor ook u de lat wat hoger kunt leggen en uiteindelijk uw doel(en) kunt bereiken.
Rood met Magenta – een goede combinatie, want magenta geeft de meeste van uw ambitieuze ideeën een goede basis en helpt ze waar te maken.

 

Rood Rood algemeen: Genegenheid, energie, moed, warmte, lichamelijke kracht, temperament, hartstocht, materialisme, onoverwinnelijkheid, wilskracht, aardgebonden, onveiligheid, bezitsdrang, dierlijk.

 

Donker rood daadkracht, dynamiek, wil, bezitsdrang, dierlijk, woede, ergernis, leidersnatuur, moed, boosheid, onveilig gevoel

 

bruinrood, dof bijna roestkleurig gierigheid, hebzucht .

 

 

Helder rood energie, activiteit, moed, warmte, vitaliteit, emotionaliteit, temperament, materialisme, sexualiteit

 

een rode wolk irritatie/hoofdpijn

 

bloed rood sensualiteit

 

dieprode flitsen tegen zwarte achtergrond Boosheid

 

Pin It on Pinterest

Share This