Indigo

Indigo is een mix van blauw en violet, dus moeten deze kleuren worden meegenomen in de uitleg. Indigo is heel diepblauw en staat voor zuivere kennis, zowel esoterisch als exoterisch; het is een heel sterke en waardige kleur om te dragen. Indigo maakt contact met het niveau van ons onderbewuste en onze kracht om dingen aan te voelen, ook al hebben we geen concreet bewijs. Het is ook de kleur van mysterie en magie. De complementaire kleur van indigo is goud, dus als uw combinatie te veel introvert indigo bevat, kunt u overwegen om wat meer goud in uw leven te brengen. Indigo is een diepe kleur blauw (een menging van violet en paars) Het zogenaamde spijkerbroeken blauw. De kleur combineert het vermogen om zaken vorm te geven met de intuïtieve connectie die diep vanuit jezelf komt.
Mensen met een duidelijke voorkeur voor deze kleur, zijn ook vaak intuïtief en hebben daar ook behoefte aan. Lees verder ook bij de kleur paars en de kleur violet.

Indigo staat voor:
* Schouwen
* Geestelijk bewustzijn
* Spiritualiteit
* De kleur van de zich ontwikkelde ziel.
* Kennis
* Sociaal gevoel
* Optimisme
* Wijsheid
* Mediumschap

* Indigo werkt verkoelend en ontnuchterend.
* Indigo stimuleert de bijschildklieren en onderdrukt de werking van de schildklier.
* Indigo zuivert de bloedstroom, en is daarbij opbouwend voor de witte bloedlichaampjes en de milt.
* Indigo werkt als onderdrukker van de ademhaling.

* Indigo reguleert de buitenzintuiglijke stromen.
* Indigo beheerst de chakra in het centrum van het voorhoofd genaamd (het spirituele of derde oog) en reguleert tevens de pijnappelklier.
* Indigo beïnvloedt het zien, horen en ruiken op het lichamelijke, emotionele en spirituele vlak.
* Indigo zou de kleur zijn van zichtbaar paars of rodopsine, dat noodzakelijk is voor het zien van voorwerpen en het onderscheiden van vormen.

Indigo – lichamelijke gezondheid
Indigo beïnvloedt de ogen, oren en neusholten en wordt toegepast bij hoofdpijn, spierpijn en spanning in de schouders en bij ontstekingspijn in de dunne darm en gewrichtspijn. Het heeft de kracht om pijn te bestrijden, maar moet voorzichtig gebruikt worden, want pijn is een teken dat er iets aan de hand is. Het dominante chakra is het voorhoofd chakra. Bijbehorende klier is de hypofyse, samen met het hele systeem van hormoonklieren. Indigo mag niet gebruikt worden om iemand te behandelen die lijdt aan lage bloeddruk, obsessieve geestesziekten of paranoia.

Indigo – emotionele gezondheid
Deze kleur beïnvloedt iemands mentale toestand. Een evenwichtige hoeveelheid indigo zorgt voor zelfvertrouwen en vrede. Indigo geeft iemand controle over zijn of haar lichaam en werkt stimulerend om kennis te vermeerderen. Als indigo overactief is, komen negatieve eigenschappen als trots, manipulatie, dogmatiek en egoïsme naar voren. Een tekort aan indigo kan iemand overgevoelig maken voor andermans gevoelens en kan leiden tot angst voor succes en ongedisciplineerdheid. Terugtrekken in een eigen fantasiewereld is het gevolg.

Indigo – spirituele gezondheid
Het voorhoofd chakra is een heel krachtig spiritueel energiecentrum. Esoterisch gezien is dit de zetel van spirituele kracht en kennis, en als zodanig bij machte om de geest open te stellen voor oude verborgen kennis en wijsheid uit het verleden. Deze kennis kan zich uiten in dromen of meditaties. Indigo schenkt intuïtieve krachten die grenzen aan telepathie en profetie. een evenwichtige hoeveelheid indigo verlost mensen van de angst voor de dood, omdat hun emotionele angsten zijn omgezet naar spiritueel zelfbewustzijn.

Indigo – relaties
Indigo met Rood – dit kan een heel bevredigende relatie worden. U stimuleert elkaar in het zoeken naar de waarheid.
Indigo met Scharlaken – u moet hard werken om iets van deze relatie te maken, omdat uw rustige karakter kan botsen met de meer fysieke verlangens van uw partner.
Indigo met Oranje – dit kan een goede relatie worden, want jullie zijn beiden creatief en spontaan.
Indigo met Goud – jullie kunnen goed dingen uitwisselen, want uw partner past zich intuïtief aan aan uw spirituele, artistieke natuur.
Indigo met Geel – uw gebrek aan belangstelling voor materieel succes kan heel frustrerend zijn voor uw partner.
Indigo met Lichtgroen – deze relatie zal heel succesvol zijn. Uw partner geeft u de ruimte en vrijheid die u nodig hebt om uw spiritualiteit te onderzoeken.
Indigo met Groen – deze relatie zal goed werken, omdat uw partner u de zekerheid en stabiliteit geeft om uw spirituele kennis te vergroten.
Indigo met Turkoois – uw partner opent u de ogen voor andere onbekende werkelijkheden, waardoor u spiritueel nog bewuster wordt.
Indigo met Blauw – deze relatie kan goed uitpakken, hoewel u zult merken dat uw partner een beetje te rustig is voor uw intense spiritualiteit.
Indigo met Indigo – dit kan een zeer krachtige relatie worden en u moet er beiden zeker van zijn dat u zo’n grote kracht wijs en constructief zult gebruiken.
Indigo met Violet – als u spiritueel wilt groeien, zal dit een goed partnerschap worden; er zal een geweldige energie aanwezig zijn.
Indigo met Magenta – de diepe liefde en toewijding van uw partner is een grote steun voor u in alles wat u doet.

de diverse aura tinten van paars verlopen van indigo via lila naar violet. Elke staat voor een van de hogere niveaus van spirituele ontwikkeling.

Er zijn apparte verbanden bij violet en indigo , omdat ze afwijken van de basisverbanden bij paars.

Vaak kunnen mensen met paars in hun aura geestelijke leraar of leider worden of genezer, een klein kind met een paarse aura is werkelijk ‘ een oude ziel’.
Voilet staat voor helderziendheid, mediumschap, spiritualiteit en contact met het hogere zelf en met gidsen ( geleide engelen) ; de kleur van de mysticus.
Indigo staat voor spirituele genezing, voor paranormaal bewustzijn en kennis van vorige levens/werelden ; de kleur van de ziener.
Positieve eigenschappen : elke warme tint paars duidt op contact met de wijsheid van het onbewuste en met de collectieve kennis van de mensheid.

Een heldere kleur is een teken van intuïtief bewustzijn en aangeboren helderziende gaven. De wat valere tinten tref je aan in de aura van de dromer, de bewoner van magische werelden. Negatieve aspecten : als het paars in de aura vaag is, houdt dit in dat de bezitter zich te veel bezighoudt met dagdromen en illusies. Een donkere kleur kan aangeven dat de eigenaar zich alleen voelt.

Lichamelijke verbanden : een warm en helder paars geeft aan dat geest/lichaam en ziel harmonieus functioneren en dat de lichaamelijke zintuigen heel natuurlijk samengaan met het paranormale.
Een dof of vlekkerig paars kan duiden op een neiging tot oog- en oorinfecties, hoofdpijnen, slapeloosheid en nachtmerries.

Paars heerst over de rechterhersenhelft, de ogen, oren en sinusholtes, de schedel en alle aspectenvan zwangerschap en geboorte.

Chakra : voorhoofd oftewel derde oog ( de chakra die hoort bij violet is de kruin)

Kristallen/edelstenen : amethist, borniet, pauwoog, fluoriet, paarse kunziet, sodaliet, sugiliet.

Tegenkleur : voor indigo is dit oranje, voor violet geel.

Pin It on Pinterest

Share This